Takläggare i Nykvarn

Ett nytt tak eller en fasadrenovering är alltid en bra investering!

kvalitetscertifierade takläggare
Försäkrade av Trygghansa så vi kan arbeta tryggt med ditt tak

Diplomerade takläggare
sedan 2000

När du funderar på ett nytt tak eller takrenovering är vi Tälje Villaservice ett tryggt och säkert val. Vi är ett familjeägt företag som har arbetat med tak i över 25 år och är dessutom vinnare av Årets Hantverkare 2019. När vi jobbar använder vi oss enbart av framtidssäkra material som lever upp till våra höga krav.

Tälje Villaservice - Expert på Tak och takrenovering

Vi strävar alltid efter att vara det självklara och trygga valet av takläggare här i Nykvarn och bygger tak året om. Vi är utbildade, certifierade och fullvärdiga takmästare och hjälper er med att utföra kompletta takläggningar, takrenoveringar och byte av yttertak i Nykvarn med omnejd.

Våra takläggare använder bara material med högsta kvalitet så att taken vi bygger får en så lång livslängd som möjligt och att du som kund kan känna dig trygg och säker med ditt nya tak.

Vi lägger plåttak, papptak och betong/lertegeltak och är experter på råspontsbyten. Våra kunder är både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag och alla jobb vi tar oss ann, både stora som små, behandlas med samma respekt och vikt av kvalitet.

Branchens bästa garantier - 30 års funktionsgaranti

Vi kan stolt berätta att vi erbjuder våra kunder branchens allra bästa garantier på tak. Garantierna ger hela 15 år på utfört arbete och 30 års funktionsgaranti på hela taket.

Samt kvalitetssäkrade via Benders då vi enbart använder deras material och då kan ta del av deras 30 åriga funktionsgarantier.

Vi är även utbildade byggarbetsmiljösamordnare BAS-P BAS-U, som man måste vara enligt lag och så är vi dessutom utbildade inom ställningsbyggnad. 

Kostnadsfritt takbesök och offert

För att kunna lämna dig en rättvis offert på ett nytt tak eller takrenovering kommer vår ägare Daniel hem till dig och gör en grundlig översyn och genomgång av ditt tak. Många gånger händer det att vi faktiskt rekommenderar våra kunder att vänta några år med ett nytt tak då det är i ett bra skick och att en total takomläggning inte nödvändigtvis är det bästa valet i. Så vi ger offert och rekommendationer på det som är det bästa för just ditt tak.

Självklart är besöket helt kostnadsfritt!

årets-hantverkare-2019-tälje-villaservice

Vi värnar också om vår miljö!

Vi sorterar och återvinner allt överblivet material

Du som kund slipper själv ta hand om något avfall och byggmaterial som blir över när vi bygger ditt tak och du kan samtidigt känna dig trygg med att det tas om hand om på ett miljövänligt sätt. Vi är väldigt mån om vår miljö och tar därför vårt miljöansvar på högsta allvar, så när du anlitar oss som takhantverkare tar vi fullt ansvar över samtligt avfall och överblivet takmaterial som blivit under byggets gång. Allt detta material tar vi noga hand om- och sorterar hela tiden så att det enkelt kan lämnas in till återvinning. Allt detta ser vi som en självklarhet att göra så att vi kan bidra till en bättre miljö och göra ett så litet avtryck i den som möjligt.

Frågor om Tak

Varför ska man byta tak?

Det finns egentligen tre skäl att byta tak: Det är trasigt, du bygger om eller så är det fult. Oavsett skälet så är ett nytt tak alltid en god investering.

Hur länge håller ett tak?

Ett tak har en ungefärlig livslängd på 30 år, sedan börjar det bli dags att fundera på en renovering. Pannorna kan i och för sig hålla längre, men efter trettiogränsen ökar risken för skador snabbt. Inte minst på det som ligger under pannorna.Det börjar bli dags att fundera på ett takbyte. Och det är alltid bättre att göra ett byte innan skadan är skedd. Att få ett läckage i taket kan medföra stora skador i ett hus.

Hur mår ditt tak?

Ta reda på hur ditt tak mår genom att följa dessa enkla steg

Titta på ditt tak

Gå ut och ta en titt från gatan. Ser det bra ut? Är det helt? Är det angripet av mossa och alger? Det går att göra rent, men det kan också vara så att angreppen gått så långt att pannorna frostsprängts eller spruckit. Då är det dags att byta.

Inspektera pannorna

Kontrollera pannorna på nära håll och se om de är intakta. Lyft på dem och se hur läkten ser ut: Är virket torrt och friskt? Fuktig eller rötangripen läkt är ett tecken på att taket inte fungerar som det ska. Det kan bero på att ventilationen under pannorna inte fungerar.

Kolla vinden

Kolla taket från undersidan.Titta efter blåträ eller fuktfläckar. Kontrollera särskilt noga vid nock och vinklar. Kontrollera tätningarna utifrån vid nock, takvinklar och genomföringar tex ventilationshuvar m.m. Upptorkat tätningsmaterial bör bytas. Kontrollera att virket under dåliga tätningar inte är fuktskadat.

Plåtdetaljer

Ytlig rost på plåtdetaljer som luckor eller skorstenar kan åtgärdas genom att slipas och målas om. Rostangripna detaljer kan ha en sämre funktion eller till och med börja läcka. Kontrollera dem noga.

Uppfyller ditt tak någon eller kanske flera av dessa kriterier så tveka inte att kontakta oss för gratis inspektion och kostnadsförslag.